-Επίσκεψη της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ στο Περιβαλλοντικό Μουσείο Φολόης
-Γεωργιόπουλος: Έχουμε υποβάλλει μελέτη ανάδειξης του δάσους και των καταρρακτών Νεμούτας

Το Περιβαλλοντικό Μουσείο – Κέντρο Πληροφόρησης Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφθηκε την Πέμπτη 3 Ιουνίου η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κα Φώφη Γεννηματά, ξεκινώντας από εκεί την πρώτη δράση του Δικτύου «Πράσινος Κόσμος».

Το δίκτυο “Πράσινος Κόσμος” του Κινήματος Αλλαγής αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ για θέματα που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος, την Οικολογία, την αειφόρο ανάπτυξη και καινοτομία.

«Επιλέξαμε το δάσος της Φολόης για την πρώτη δράση του δικτύου μας “Πράσινος Κόσμος”, ένα δάσος ανυπέρβλητης ομορφιάς αλλά και μεγάλο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό βάρος», τόνισε σε δηλώσεις της η κα Γεννηματά, προσθέτοντας: «Με την παρουσία μας σήμερα εδώ θέλουμε να αναδείξουμε ότι το δάσος της Φολόης μπορεί να γίνει ένα πρότυπο για την προσβασιμότητα αλλά και για την προστασία του ταυτόχρονα, πρότυπο για ήπια οικολογική και τουριστική ανάπτυξη.

Βεβαίως όλα αυτά προϋποθέτουν σχέδιο και βούληση, που δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει αυτή τη στιγμή από την πλευρά της κυβέρνησης και κυρίως χρειάζονται ολοκληρωμένες υποδομές χρειάζονται οδικοί άξονες. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω από το 2016 μέχρι σήμερα ότι πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας “Πύργος Πάτρα” και να γνωρίσει η περιοχή την ανάπτυξη που της αξίζει αλλά και για να σταματήσει ο φόρος αίματος που έχει πληρωθεί.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δημάρχους, τους τοπικούς συλλόγους, τη νεολαία φυσικά τη Νίκη Φούντα που είναι επικεφαλής του δικτύου και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια να καθαρίσουμε τα μονοπάτια και μέσα από αυτή τη συμβολική κίνηση να δώσουμε ένα μήνυμα ότι κάθε περιοχή της Ελλάδας και ειδικά η Ηλεία έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Και το δικό μας πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο έχει στην καρδιά του την Περιφερειακή ανάπτυξη».

Την κα Γεννηματά υποδέχθηκε στο Μουσείο ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος την ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που ο Δήμος έχει αναλάβει για την ανάδειξη ολόκληρου του οικοσυστήματος Φολόης και καταρρακτών Νεμούτας – Ερυμάνθου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι έχει εκπονηθεί μελέτη προϋπολογισμού 607.000 ευρώ και εντός του Ιουνίου ο σχετικός φάκελος θα υποβληθεί προς ένταξη στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για χρηματοδότηση.

Η κα Γεννηματά ξεναγήθηκε στο Μουσείο από τον εκπρόσωπο του Δήμου κ. Νίκο Σιάκκουλη και ακολούθως μετέβη στο δρυοδάσος της Φολόης όπου το Δίκτυο πραγματοποίησε την συμβολική πρώτη του δράση καθαρισμού κάποιων μονοπατιών. Ο Δασάρχης Ηλείας κ. Παναγιώτης Λάττας ενημέρωσε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μοναδικού φυσικού κάλλους δρυοδάσους. Η κα Γεννηματά έκανε μια στάση και στο ιστορικό Πούσι, ενώ γευμάτισε σε ταβέρνα στην Αρχαία Πίσα.

Παρόντες επίσης ο Βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης, οι Δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας κ.κ. Παν. Αντωνακόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης, ο πρώην Βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο υπεύθυνος Τύπου του ΚΙΝΑΛ κ. Παύλος Χρηστίδης, ο τ. Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιος Κοτζάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, Ρόη Αντωνοπούλου και Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λασιώνας κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest