Η Αρχαία Ολυμπία φαίνεται ότι θα συμπεριληφθεί στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Έπειτα από τις πρώτες αντιδράσεις, που εκφράστηκαν τόσο με τις παρεμβάσεις του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου στην Κυβέρνηση (με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό) και σε άλλους υψηλόβαθμους παράγοντες της Κυβέρνησης, με αντίστοιχη παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, αλλά και συνεντεύξεις του Δημάρχου σε εθνικής εμβέλειας ραδιοτηλεοπτικά μέσα, όσο και με δηλώσεις άλλων πολιτικών προσώπων, εξετάζεται σοβαρά από πλευράς Κυβέρνησης η ένταξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε Ειδικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, μεγάλο πλεονέκτημα για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί η σχέση συνεργασίας με τον τοποθετηθέντα από τον Πρωθυπουργό, επικεφαλής της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Εύβοιας, κ. Σταύρο Μπένο. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Μπένος συμμετέχει, ως πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» στην εκπόνηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την Αρχαία Ολυμπία, από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Ο κ. Μπένος ξέρει πάρα πολύ καλά τι πρέπει να γίνει για την ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και την ανασυγκρότησή της μετά την καταστροφική πυρκαγιά, έτσι η γνώση του αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Σταύρος Μπένος που αναλαμβάνει επικεφαλής της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Εύβοιας, συμμετέχει και στη νέα Ο.Χ.Ε. του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (το στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Γ. Γεωργιόπουλο.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest