-Επιστολή Γεωργιόπουλου προς τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

Ως ένας υγειονομικά ασφαλής προορισμός για την κρουαζιέρα προβάλλει η Αρχαία Ολυμπία, όπως τονίζει ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος σε επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Στην επιστολή του ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρει πως, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την επανάληψη των δρομολογίων της κρουαζιέρας, πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να τηρούνται στην περιοχή, ώστε το μήνυμα ασφάλειας στους επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας να είναι ιδιαίτερα ισχυρό:

«Η περιοχή μας παρέμεινε όλο το διάστημα της πανδημίας ασφαλής “νησίδα” , με μηδενικά κρούσματα και μεγάλη συμμετοχή εμβολιασμών μεταξύ κατοίκων και επαγγελματιών. Επειδή αυτό δεν μπορεί να είναι γνωστό στους φορείς διακίνησης των τουριστών, ζητούμε την παρέμβασή σας προκειμένου να απαλειφθούν φαινόμενα φοβίας και επιλεκτικών επισκέψεων σε καταστήματα και επιχειρήσεις, δεδομένου ότι, όπως είναι γνωστό, τόσο οι μονάδες φιλοξενίας όσο και εκείνες της εστίασης, της αναψυχής και του λιανεμπορίου είναι στο σύνολό τους απόλυτα εναρμονισμένες με τα πρωτόκολλα που έχουν προβλεφθεί για την περίσταση.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, βρίσκεται σε συνεννόηση και με άλλους Δήμους που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας, όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος κλπ, έχουμε συναποφασίσει να σας προτείνουμε την οργάνωση διαδικτυακής συνάντησης ώστε με τη δική σας αποφασιστική συνδρομή να διορθώσουμε τις όποιες αρρυθμίες παρατηρούνται ώστε να κερδίσουμε έγκαιρα και τη σημαντική αγορά της κρουαζιέρας προς όφελος των τοπικών μας οικονομιών που, όπως γνωρίζετε, έχουν δεχτεί σοβαρά πλήγματα, 18 μήνες τώρα, λόγω των περιοριστικών μέτρων».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest