Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 420 μαθητών από επτά Σχολεία της Ηλείας ολοκληρώθηκε η 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα για την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι βασικοί άξονες -θεματικές ενότητες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών ήταν:

-Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες

-Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

-Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004

-Ολυμπιακά Ιδεώδη – ηθικά ζητήματα

Έτσι με βάση τις παραπάνω θεματικές ενότητες το βασικό σύνθημα της Ολυμπιακής Εβδομάδας για το σχολικό έτος 2022-2023 ήταν: «Γνωρίζω τα Ολυμπιακά αθλήματα – μαθαίνω για τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις».

Τις εκδηλώσεις στήριξαν ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κ. Γεώργιος  Αλικάκος, η Αντιδήμαρχος Ολυμπιακών θεμάτων & Παιδείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κα Ρόη Αντωνοπούλου, η διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ και πρωταθλήτρια του τένις κα Ντενίζ Παναγοπούλου και ο καθηγητής Φ.Α. κ. Αντώνιος Χρυσανθακόπουλος.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 στο χώρο του παλιού Δημαρχείου της Ολυμπίας πραγματοποιήθηκαν αγώνες laser run ( OMOΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ  ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ ) με τη συμμετοχή 350 μαθητών πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με την ευθύνη οργάνωσης – διεξαγωγής από τον κ. Χρυσανθακόπουλο και τη στήριξη της κας Αντωνοπούλου.

Είχε προηγηθεί επίδειξη του Αθλήματος την εβδομάδα 8-12 Μαΐου  στα Δημοτικά σχολεία Πελοπίου, Λάλα, Βαρβάσαινας, Χειμαδιού καθώς και σε Γυμνάσιο & Λύκειο  Πελοπίου.

Η Ολυμπιακή Εβδομάδα είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά στο σύνολο περίπου των γυμνασίων και δημοτικών σχολείων της χώρας. Το σχολικό έτος 2022-2023 η Ολυμπιακή εβδομάδα επεκτείνεται και στις σχολικές μονάδες της Κύπρου και στις σχολικές μονάδες της Ομογένειας. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Ολυμπιακής Εβδομάδας αποτελεί μια καινοτομία αφού συνδέει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την εκπαιδευτική πράξη και βοηθά ουσιαστικά στην εισαγωγή νέων ιδεών και πρακτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Βασική προτεραιότητα δίνεται στην ενσωμάτωση των Αξιών του Ολυμπισμού, στην εδραίωση καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων εναρμονισμένων με τη σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση, συνδέοντας την θεωρία με την πράξη.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest