Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, στις περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης ο οποίος επικοινώνησε με όλους τους συναρμόδιους φορείς για συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται, καλεί τους δημότες, κυρίως όσους διαμένουν στις ιδιαίτερα ευάλωτες πυρόπληκτες περιοχές, να επιδείξουν μεγάλη προσοχή, για την ασφάλειά τους. Μερικά από τα βασικά μέτρα που οφείλουν να τηρούν, είναι:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε παραποτάμιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να ενημερώνονται διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. Επίσης πρέπει να έχουν διαθέσιμα τα τηλέφωνα των αρμόδιων τοπικών Αρχών (Αστυνομία 26240 22100, Πυροσβεστική Υπηρεσία 26240 22300, Πολιτική Προστασία Δήμου 26240 29081, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 6978584111) σε περίπτωση που πιθανόν χρειαστεί η συνδρομή τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest