-Επικεφαλής ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Πρώτη συνάντηση των τριών δημάρχων που συμμετέχουν στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ), των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως, έγινε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης 13 Απριλίου στο νέο δημαρχείο Κρεστένων.

Αντικείμενο της συνάντησης που συμμετείχαν οι Δήμαρχοι κ.κ. Σάκης Μπαλιούκος, Γιώργος Γεωργιόπουλος και Κώστας Αλεξανδρόπουλος, καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας κ. Παναγιώτης Φλέσσας, ήταν η συγκρότηση της τοπικής ομάδας που θα είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της στρατηγικής για την ωρίμανση πράξεων και την επίσπευση διαδικασιών, στα πλαίσια της υλοποίησης της ΟΧΕ.

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα του επικεφαλής της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, όπου διαφάνηκε πως το συγκεκριμένο ρόλο θα τον παίξει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας λόγω ονόματος, ιστορίας και άλλων στοιχείων, που συνηγορούν για την εν λόγω απόφαση. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας θα υποβάλλει στην Περιφέρεια, για λογαριασμό και των τριών δήμων, τεχνικό δελτίο για την χρηματοδότηση τεχνικού συμβούλου που θα εκπονήσει τη στρατηγική της ΟΧΕ.

Το περιεχόμενο της ΟΧΕ των τριών δήμων είναι φύση και πολιτισμός, με τη δρομολόγηση δράσεων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την απορρύπανση σημαντικών φυσικών σημείων όπως Αλφειός, παραλιακό μέτωπο κλπ., την ανάδειξη διαδρομών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται μικροεπεμβάσεις μέσα στον αστικό ιστό, που τείνουν στη βελτίωση των δύο παραπάνω στοιχείων (πολιτισμού και περιβάλλοντος).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest