Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στην περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προκάλεσε το σφοδρό κύμα χαλαζόπτωσης που έπληξε πολλές Κοινότητες το πρωί της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2022.

Στην έδρα του Δήμου, Αρχαία Ολυμπία, υπήρξε πρωτοφανής χαλαζόστρωση ακόμη και στο κέντρο της πόλης, που σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε τα πέντε εκατοστά. Μάλιστα η χαλαζόστρωση προκάλεσε δυσκολίες στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος για λίγη ώρα. Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών, κηπευτικών, όπως και σε ορισμένες περιπτώσεις ελαιόδεντρων που δεν έχει γίνει συγκομιδή της ελιάς.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος είχε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Αρβανίτη για τη διαχείριση της κατάστασης, καθώς βρίσκεται σε επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου, ωστόσο δεν χρειάστηκε να παρέμβει. Μετά από επικοινωνία με τους Προέδρους  των Κοινοτήτων που επλήγησαν δόθηκε εντολή στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στον Δήμο να ανοίξουν την διαδικασία αναγγελίας των κατά τόπους ζημιών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest