Παρουσίαση του portal σε ημερίδα στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση του «ψηφιακού ξεναγού» και τη δυνατότητα εμπλουτισμού των Σημείων Πληροφόρησης-Ενδιαφέροντος στην πύλη προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (portal), portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/ έγινε την Τρίτη 20 Ιουνίου στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ημερίδα έγινε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού ελέγχου κ. Ανδρέας Φίλιας στην εισήγησή του ανέφερε ότι τόσο το portal όσο και οι αντίστοιχες εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν σημαντικά εργαλεία προβολής όχι μόνο για μνημεία και αξιοθέατα αλλά και για ιδιωτικές επιχειρήσεις τουρισμού, πολιτισμού, εστίασης και αναψυχής.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να χρησιμοποιεί αυτά τα ψηφιακά εργαλεία και να προσθέτει οτιδήποτε αξιόλογο θέλει να προβληθεί μέσα απ’ αυτά. Υπογράμμισε επίσης ότι το συγκεκριμένο ψηφιακό εργαλείο περιέχει 3.700 σημεία ιστορικής, φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μοναδική επίδοση παγκοσμίως, που διευκολύνει τον κάθε επισκέπτη να επιλέγει αυτό ακριβώς που θέλει από μια περιοχή.

Αφού έγινε αναλυτική παρουσίαση του portal και των εφαρμογών, ακολούθησε διάλογος με τους παριστάμενους, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Αναστασόπουλος και Φώτης Κωσταριάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Καρυώτης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Στρεφίου κα Αθανασία Κούρβα και Αρχαίας Πίσας Σοφιανός Σοφιανόπουλος, επιχειρηματίες, πολίτες κ.α. Ο κ. Γεωργιόπουλος χαρακτήρισε αξιόλογη την προσπάθεια και τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι στη διάθεση της Περιφέρειας για την περαιτέρω προβολή και ευρύτερη γνωστοποίηση του portal.

Κατεβάστε τις οδηγίες εγγραφής:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest