Καθοριστική η στήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο θεαματικό Street Pole Vault event του Εμμανουήλ Καραλή

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων θεατών στέφθηκε το 2ο Fly Olympia, το θεαματικό Street Pole Vault event του Εμμανουήλ Καραλή, με τη συμμετοχή παγκοσμίου φήμης αθλητών του άλματος επί κοντώ.

Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 18 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία και ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε να πετύχει την κορυφαία του επίδοση στη σεζόν. Ο κορυφαίος άλτης του επί κοντώ ξεπέρασε τα 5,76 μ. στο Fly Olympia, κι έδειξε την καλή του κατάσταση, μόλις μία εβδομάδα πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Ο αθλητής πέρασε με την πρώτη τα 5,46 μ. με την δεύτερη τα 5,61 μ., άφησε στη συνέχεια τα 5,71 μ. για να περάσει με τη δεύτερη τα 5,76 μ. για να δοκιμάσει έπειτα στα 5,86 μέτρα.

Μάλιστα το τρίτο άλμα του αθλητή σε αυτό το ύψος ήταν πολύ καλό και ο Καραλής έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να περάσει αυτό το ύψος. Ο κόσμος όπως ήταν αναμενόμενο αποθέωσε τις προσπάθειες του αθλητή, αλλά και συνολικά των αλτών που ήρθαν και φέτος στην Αρχαία Ολυμπία για να λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Ο Καραλής κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον αγώνα πίσω από τον Τιμπότ Κολέτ, που πέρασε τα 5,81 μέτρα. Τρίτος ήταν ο Φριτς με 5,71 μ., ύψος που πέρασαν δύο ακόμη άλτες. Ο Γιάννης Ρίζος πέτυχε φετινό ρεκόρ με άλμα στα 5,46 μ., επίδοση που του έδωσε την όγδοη θέση.

Το μίτινγκ συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ο σύλλογος «Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενώ διεξήχθη υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου (ΣΕΓΑΣ).

Ο αγώνας που μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ, πρόβαλε σε όλη τη χώρα την Αρχαία Ολυμπία και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι, με τη στήριξη τέτοιων events, να καταστεί η Ολυμπία πόλος έλξης ανάλογων αθλητικών διοργανώσεων διεθνούς επιπέδου.   

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest