Αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης από τη ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας

Για δεκαετίες η ποιότητα του πόσιμου νερού στις Κοινότητες Πέρσαινας και Σμίλα δεν ήταν και η ιδανική, καθώς τα παλαιά δίκτυα ύδρευσης αποτελούσαν την κύρια αιτία υποβάθμισης του νερού αλλά και πρόκλησης συχνών βλαβών στις σωληνώσεις.

Η λύση του προβλήματος ήρθε με τη μέριμνα της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας για αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στις προαναφερόμενες Κοινότητες. Συγκεκριμένα στην Κοινότητα Πέρσαινας αντικαταστάθηκαν αμιαντοσωλήνες του παλαιού κεντρικού δικτύου ύδρευσης σε μήκος 500 μέτρων, από τη δεξαμενή μέχρι την είσοδο του οικισμού. Αντίστοιχα στην Κοινότητα Σμίλα αντικαταστάθηκαν επίσης 500 μέτρα σιδηροσωλήνων του παλαιού δικτύου ύδρευσης, εντός του οικισμού. Και στις δύο περιπτώσεις τοποθετήθηκαν νέες σωληνώσεις τύπου πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς, με τις ανάλογες ποιοτικές προδιαγραφές και πιστοποιήσεις.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας τόνισε ότι: «Με τα έργα αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης στις Κοινότητες Πέρσαινας και Σμίλα, δίνουμε λύσεις σε χρόνια αιτήματα των κατοίκων. Διασφαλίζουμε ταυτόχρονα την επάρκεια, την υγιεινή και την ασφάλεια του παρεχόμενου πόσιμου νερού στους δημότες μας. Τα έργα αυτά γίνονται με ίδιους πόρους από το ταμείο της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας. Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα της ΔΕΥΑ που προέρχονται από τις εισφορές των καταναλωτών δαπανώνται προς όφελος των δημοτών, οι οποίοι θα πρέπει πάντα να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την εταιρεία μας».

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέρσαινας κ. Νεκτάριος Καλογερόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε: «Εκ μέρους των κατοίκων της Πέρσαινας ευχαριστώ τη ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας για το σημαντικό έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, το οποίο εξασφαλίζει επαρκές και ποιοτικό νερό στο χωριό μας». Αντίστοιχες ευχαριστίες εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σμίλα κ. Γιώργος Μπουγάς, τονίζοντας ότι το έργο βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του πόσιμου νερού στο χωριό του.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest