Κάτω από περιοριστικά μέτρα, λόγω της πανδημίας, αλλά με λαμπρότητα και υπερηφάνεια γιορτάστηκε στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας η 200η επέτειος της Εθνικής Επανάστασης του 1821.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν η Αρχαία Ολυμπία, έδρα του Δήμου, όπου εψάλη Δοξολογία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία των Αρχών της πόλης. Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων Διεύθυνσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος. Ακολούθως εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο και κατατέθηκαν στεφάνια από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Χάρη Σπηλιόπουλο, τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παναγιώτη Μαντά, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ. Νίκο Αργυρόπουλο, τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Χαλκιόπουλο, τον κ. Αγγελόπουλο εκ μέρους της  Διεύθυνσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας και γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκο Καρυώτη και τον πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου Αρχ. Ολυμπιας κ. Νίκο Σορβανή.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν στις έδρες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Στη Δ.Ε. Λαμπείας (Δίβρη) τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης, ενώ έγινε εκφώνηση πανηγυρικού από την φιλόλογο κα Βασιλική Ηλιοπούλου. Στη Δ.Ε. Φολόης (Λάλα) τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος. Τέλος στη Δ.Ε. Λασιώνος (Πανόπουλο) τον Δήμο εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος και τον πανηγυρικό εκφώνησε ο ιστοριοδίφης – συγγραφέας κ. Ηλίας Τουτούνης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest