Έκκληση για αποφυγή σπατάλης του νερού απευθύνει προς τους καταναλωτές ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Μαρούντας. «Η ΔΕΥΑ παρέχει νερό κατάλληλο μόνο για οικιακή χρήση και εφόσον επαρκεί, μπορεί να γίνει περιορισμένη χρήση του για δευτερεύουσες ανάγκες», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Μαρούντας, προσθέτοντας:

«Είναι αυτονόητο ότι το νερό αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά και αλόγιστα για άλλους σκοπούς, όπως π.χ. πότισμα περιβολιών, κήπων, χωραφιών κ.λ.π. Η ΔΕΥΑ εξασφαλίζει μόνο την ύδρευση και όχι την άρδευση. Η κατασπατάληση νερού οικιακής χρήσης για διαφορετικούς σκοπούς, έχει σαν αποτέλεσμα, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αρκετοί δημότες να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για μειωμένη ή και καθόλου κάποιες φορές, παροχή οικιακής χρήσης νερού.

Κατόπιν των ανωτέρω σας παρακαλούμε να περιορίσετε την κατανάλωση νερού μόνο για τις αναγκαίες και απόλυτα κύριες χρήσεις. Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω, εφαρμόζοντας τον κανονισμό ύδρευσης, θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να διακόψουμε την παροχή ύδρευσης και να επιβάλλουμε πρόστιμο σε όσους κάνουν σπατάλη και αλλότρια χρήση νερού».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest