-Γεωργιόπουλος: Μεγαλύτερες διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας στο μέλλον

Χρώμα, κίνηση και ζωντάνια, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας αθλητικών εκδηλώσεων εξαιτίας της πανδημίας, έδωσε στην Αρχαία Ολυμπία ο 43ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας», το Σάββατο 29 Μαΐου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο.

Συγκεκριμένα, στη σκιά των ιστορικών πλατανιών, στον κεντρικό δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας, έγινε ο τερματισμός της Λίγκας Δρόμου συνολικού μήκους 116 km που είχε αφετηρία την Κάτω Αχαΐα, ένας αγώνας που είναι κριτήριο για τις Εθνικές ομάδες αλλά και για την συμμετοχή των αθλητών στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Ο αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ικανοποιώντας τους διοργανωτές και δημιουργώντας προοπτικές για μεγαλύτερα ποδηλατικά events στο μέλλον.

Περισσότεροι από 110 αθλητές από διάφορες περιοχές της χώρας πήραν μέρος στην κούρσα, η οποία διάνυσε ένα από τα ομορφότερα τμήματα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το δρυοδάσος Φολόης και το οροπέδιο Λάλα, προκαλώντας στους συμμετέχοντες ποικίλες εντυπώσεις. Ο ποδηλατικός γύρος ήταν ενταγμένος στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία ενώ συμπίπτει και με την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, το 1971.

Παρόντες στην εκδήλωση ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Μιχάλης Κουρέντας, παλιός πρωταθλητής του πόλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ανδρέας Φίλιας, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Παναγιώτης Μάνδαλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας, κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, κ. Σπύρος Πολίτης, κ.α.

Κατά την σεμνή τελετή απονομής των επάθλων, ο Δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Καλοσωρίζουμε όλους τους αθλητές για μιαν ακόμη φορά στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία δεν είναι μόνο ένας φιλόξενος χώρος αλλά και ένας χώρος ανοιχτός για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία και τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών καθώς και το Υπουργείο Αθλητισμού που συμμετέχει με τον κ. Κουρέντα, εκπρόσωπο του κ. Αυγενάκη. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θέλει, αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια και, γιατί όχι, γύρω απ’ αυτόν να “χτίσουμε” μεγαλύτερες διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους αθλητές». 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Σπηλιόπουλος, που είχε την ευθύνη συνδιοργάνωσης από πλευράς Δήμου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Μάνδαλο για την σημαντική υποστήριξη στην ασφαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα, καθώς η Αστυνομία υπερέβαλε εαυτόν για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφάλειας, σε όλη την διαδρομή, από Πανόπουλο μέχρι Ολυμπία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest